Thursday, October 21, 2010

cINtA!!!

Semua insan ingin dicintai & disayangi.....
semua insan ingin mempunyai psgn masing2 tuk berkongsi suke & duke....
ade yg dh bertahun2 bercinta tp putus jua di tgh jalan....
mungkin tiada jdh.....
buat teman2 sekalian, yg sdh mempunyai psgn masing2...
hargailah psgn anda.....
cintailah mrk seadanye diri mrk....
jgn kt slalu merendah2 kn psgn kita.....
bg yg masih mencari2 psgn, cr la psgn yg blh menerima diri kt seadanya...
jgn cr psgn krn rupa, harta...
krn ianya tidak akan smpai ke mana,...
cr la psgn krn kjjrn, keimanan yg teguh di ati....

sedikit madah cinta yg smpat ku coretkan:
  • sebelum mencintai seseorang, cintailah diri sendiri terlebih dahulu...krn org yg tidak menyayangi dirinya sukar utk membahagiakn org lain....
  • mencintai seseorang x semestinya memiliki dirinya....oleh itu, sygilah diri kita dr di sakiti oleh cinta krn cinta xsemstinya membahagiakan kita....
  • cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.
  • Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.
  • Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .
  • Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..
  • Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun jangan letakkan harapan terlalu tinggi.
  • Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari…
  • Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah.

No comments:

Post a Comment